Škola je prevashodno namenjena početnicima, mladim ljudima koji nameravaju da se profesionalno bave novinarstvom, ili pisanjem, ali i svima onima koji žele da steknu dodatna znanja i veštine, te poboljšaju svoju pismenost.

Kurs tv novinarstva namenjen je polaznicima koji žele da na brz i efikasan način nauče osnove novinarstva i voditeljstva, kao i osobama koje su u svojim kompanijama zadužene za odnose s javnošću. Na ovom kursu naučićete: tajne novinarstva, kako da napišete najčitaniji tekst i napravite TV prilog koji ostavlja bez daha, kulturu govora, dikciju, javni nastup.

Osnovni metod rada Kreativnog pisanja i tv novinarstva je individualni rad. Po dogovoru, radićemo onlajn, viđati se, a kao kruna svega, u našem malom studiju, snimiti video u kome ćemo pokazati šta je polaznik naučio o javnom nastupu. To će biti odličan dodatak portfoliju kada konkurišete za posao. Ako se trudite da postanete pisac, snimićemo vaše književno veče, na kome će biti reči o knjizi koju smo vam pre toga lektorisali i pomogli Vam da Vaša misao i kreativnost bljesne u punom sjaju. Učesnici će moći da publikuju svoje blogove na mom blogu koji postoji deset godina i na kome već ima čitav niz tekstova mojih učenika, ali i pisaca koji tek traže svoje mesto pod suncem.

Trening veština javnog i medijskog nastupa

Ciljevi treninga ogledaju se u osposobljavanju učesnika i učesnica da sami kreiraju i prenose željene poruke tokom javnih i medijskih nastupa, kao i da unaprede svoje prezentacijske veštine.

Ova obuka, naravno,odvijaće se UŽIVO i sastojaće se iz nekoliko radionica tokom kojih će učesnici/ce, između ostalog, kroz različite aktivnosti učiti o:

  • pripremi za javni nastup,
  • prevazilaženju straha od javnog nastupa,
  • verbalnim i neverbalnim delovima javnog nastupa,
  • kreiranju poruka za javni nastup,
  • tehnikama prenošenja poruka tokom nastupa,

U rad će biti uključene i aktivnosti snimanja simulacije javnog nastupa na osnovu kojih će učesnici/ce dobiti povratnu informaciju o kvalitetu istog.

Kod kreativnog pisanja, pre svega radi se o unutrašnjem talentu, odnosno daru za pisanje. Potrebno je mnogo maštovitosti i ideja kako bi se stvorio dobar tekst. Pored ovih unutrašnjih faktora, urođenog dara, pohađanjem mog Kursa kreativnog pisanja ćete za kratko vreme naučiti sve što je neophodno da biste osmislili i napisali zanimljivu i originalnu priču. Naučićete kako da prenosite svoje emocije i osećanja i tako privučete što veći broj čitalaca. Pohađanjem obuke, praktična znanja stičete kroz vežbanje pisanja priča, pesama, biografije… Tako razvijate svoj talenat i učite kako da svoje ideje pretočite u dobru priču. Pored toga što razvijate talenat, izgrađujete i svoj stil pisanja po kome ćete biti prepoznatljivi svojim čitaocima.

Ukoliko Vam ništa od ovoga nije potrebno…Možete mi doneti svoj već gotov produkt. Naučni rad, roman, priču, reklamni tekst. Pozabaviću se, u tom slučaju, isključivo lektorskim delom posla, bez ikakvog uplitanja u Vaš kreativni deo.

Ili nas samo pozovite da snimimo Vaš javni nastup, književno veče i slično.

Izvod iz bio:

Deset godina profesionalni novinar RTS (informativni program RTS TV NS) i dvadeset godina profesor srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi. Magistar književnosti, predavač Novih tehnologija u obrazovanju, blogerka, lektorka i praktičarka primenjenog pozorišta.

kontakt: aleksandranm@sbb.rs 0600922998