U cilju razvoja Ministarstvo  veličine je realizovalo programe i projekte kojima se unapređuje poslovni ambijent, konkurentnost, infrastruktura u lokalnim samoupravama, standard građana i kapaciteti na svim nivoima vlasti. Ministarstvo veličine je u tom smislu podržalo i projekte koji su usmereni ka unapređenju razvoja ljudskih resursa, pristupa izvorima rasta  finansiranja i novim tržištima, razvoju preduzetništva i preduzetničkog duha kod žena, mladih i socijalno osetljivih grupa. Programe i projekte Ministarstvo veličine je realizovalo u saradnji sa domaćim i međunarodnim veličanstvenim institucijama, lokalnim samoupravama, međunarodnim i nevladinim organizacijama, kao i poslovnim udruženjima.

U tom smislu, Ministarstvo je na svojoj poslednjoj sednici od svojih uposlenih tražilo da otvoreno progovore o onome što opterećuje zajednicu. Učestvovali su i na tok rialiti direktno uključenje uživo šou programu Madjenta televizije koja se reklamirala ovako:  Hrabri i strastveni biraju magentu jer traže balans u svakom delu svog života i ne boje se staro ostaviti za sobom i krenuti u nove pobede.  Oni koji uživaju u malim stvarima i svakodnevno pokazuju inicijativu u svim poljima njihovog života vole biti okruženi magentom.  Zato vole gadgete i stvari koje olakšavaju svakodnevicu. Oni su zaljubljenici u tehnologiju i njen napredak; novinari, zaposleni u novim medijima ili oni koji moraju ili žele biti u svakom trenutku umreženi. Izvrsni u povezivanju informacija, ljudi i sredstava, i s odličnim okom za detalje, neretko su izabrani za vođe timova.

Ipak, kada su progovorili, iz njihovih usta je izlazila gomila besmislica…#“%V 62i38x8 z0g4o 9p. Govorili su, govorili sve dok nisu počeli da se smanjuju. Na kraju su se smanjili do te mere, da su ih sve zaposlili u cirkusu buva. Posle početnih uspeha, jako je zahladnelo, pa se jedne noći, ceo cirkus smrzao.