Vec sledeće nedelje počinje zimski raspust, koji kako je to nadam se, poznato čitaocima, važi samo za decu, ne i za nas prosvetare. Nama  je ovaj zimski period vreme za stručna usavršavanja i akumuliranja novih znanja i iskustava.

Od 9. do 11. februara, u Beogradu se odvijaju dve za mene lično, kao profesora književnosti, značajne manifestacije. Prva je 58. Republički zimski seminar u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Srbije, na Filološkom fakultetu a druga, ne i po značaju, svakako, četvrta po redu međunarodna konferencija i sajam Nove tehnologije u obrazovanju u organizaciji British Councila, a u prostoru Belexpocentra na Novom Beogradu.

Prosle godine sam bila na konferenciji kao slusalac, a ove godine se uključujem kao predavač, da svojim skromnim iskustvom doprinesem lepoti i sjaju obrazovanja.

Jer znanje je moć, duboko u to verujem.

“Nove tehnologije u obrazovanju” organizovane su takođe u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Centrom za promociju nauke, Privrednom komorom Srbije, kompanijom Skills i drugim partnerima.