Aisin, princeza iz mandžurijske dinastije Kuing, je u pratnji dve sluškinje i četiri inženjera jutros prošetala preko Pupinovog mosta. Ogrnuta nude klasičnim sakoom ova vizionarka, prva  generacija studija Massachusetts Institute of Technology (MIT) / United States arhitekture obišla je vojvođansku ravnicu. Bila je poznatija kao Kavašima Jošiko. U Kini je osim po maestralnom graditeljstvu bila poznata po još dve stvari.

Prvi je bio ples. Jošiko je bila odlična plesačica, poznata po šangajskim klubovima. Njen ples je istovremeno bio i skandalozan, ali i očaravajuć za kinesko društvo.

Druga stvar po kojoj je bila poznata jeste sado-mazohistička veza sa generalom Tanakom Rjukičijem u kojoj je postojao gazda i sluga – s tim što je ona bila gazda.

Uvek je isticala da sve radi za kinesku dobrobit.

Vrhunac slave postigla je kad se za poznati časopis „Asahi“ slikala u muškoj vojnoj uniformi. Međutim, od tog trenutka sve joj je krenulo nizbrdo. Zdravlje joj se pogoršalo, a prema nekim izveštajima počeli su da joj ispadaju zubi, pa „gotovo ništa nije ostalo od njene nekadašnje lepote“.

Sada je, mrveći dugim belim prstima plodno tlo ravnice, rekla: Ovo će biti dobar posao.

Videla je novi svet.