Nedavno je mlada sila među blogerima, željna izazova, Dragoš Ristić, napisao tekst Top 10 blogova koje redovno čitam  

Evo i od mene lista:

Prvi blog, koji me je i inspirisao da otvorim svoj aleksandranm.blogspot.rs je blog starog blogerskog vuka http://abraxas365dokumentarci.blogspot.rs/  Bila sam šokirana istim i tu sam našla redak filmski izbor koji je i danas na blogerskom nebu neprevaziđen, a Bojan, vlasnik istog je fantastični posvećenik žestoke, alternativne umetnosti.

Prvi blog koji me je inspirisao, da svoju stegnutu prozu otvorim i učinim takvom da je se ne stidim je blog  Horheakimova. Njegova proza je silovita, moćna, zakulisna, često eksperimentalna i pravi je izazov za književne sladokusce. Mislim da je Đorđe Aćimović genije.

Prvi pesnički blog koji me je osvojio sofisticiranom arhitektonikom stiha, neoklasicističkom skoro je jedan iz Hrvatske bezimenaulica, Roberta Janeša.

Prvi filozofski, koji pokriva sve od IT do biblioteka i univerzalnog mišljenja sasvim up to date, i kada se ne slažem sa njim je takođe iz Hrvatske, Pustopoljina Borisa Bosančića

Jedan novi, minimalistički u izrazu, kosmički po značaju kratke priče Zmaja ognjenog Mileta Radića

Jedna mlada žena koja je čudo od romana u nastavcima i kojoj zavidim na snazi zapleta, rečenici, naglim obrtima imaginaciji i mladosti je Krvavi leptir (u mojim godinama će imati celu biblioteku)

Jedan pisac koji me beskrajno zabavlja i nasmeje i uživam u načinu kako plete priču je Shone  Nešo Popović

Jedna žena koja čuva književnost svoga kraja beskrajno dragoceno Negoslava Stanojevic

Jedna jedina koja je od realističkih priča, vrlo precizno, uspela da uđe u zen, što je apsolutno mondiš Lela Sakovic ex Stepanovic 

I jedna koja me svojim književnim izborom obara sa nogu je Maja Stokin.

I za kraj, lepota, artificijelnost i mladost Letnjeg igrališta

Ako se smislim, nastaviću listu. A Dragošu Ristiću želim svu slavu ovog sveta. Cmok

Tekst nije sponzorisan, a sa većinom autora nemam nikakav kontakt.